Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hitler pénze
  2015-05-26 19:08:32, kedd
 
  Hitler pénze


by Emberiség.hu / szombat, 09 május 2015

A náci dokumentációs központ müncheni megnyitójának alkalmából szerzőnk elmagyarázza, hogyan befolyásolták a brit-amerikai pénzügyi körök a nácik felemelkedését.
,,Mialatt az a féligazság, hogy a hitlerizmust az amerikai erők segítségével győzték le 1945-ben, és ezt mindenki fejébe beleverték, az igazság másik fele, hogy a hitlerizmus egyáltalán csak a brit-amerikai tőke segítségével épülhetett fel, a mai napig az akadémiai történetírás tabuja."
2015. május 9-én a második világháború végének 70. évfordulóján, gyakran a fülünkbe cseng a Németország nemzeti szocialista diktatúra alóli felszabadításának történelem-verziója. Ha a folyamatot pusztán külső tények szintjén tekintjük, akkor az közhely; az a szövetségesek győzelmének automatikus következménye.
A szövetségesek indítéka és háborús célja, és amit ezzel szuggerálnak, nem igaz. Nem felszabadítani akarják a népet, ha ráadásul a háborúról még régen döntöttek, mindenhová bombákat szórnak és a városokat tűztenger pokla borítja el, amelyekben nők és gyerekek égnek el. A szövetségesek célja nem Németország nemzeti szocializmus alóli felszabadítása, hanem megsemmisítése volt.
Az 1945. áprilisi, ICG 1067. amerikai kormány utasításban ez áll:
,,Németországot nem a felszabadítás céljából foglaljuk el, hanem hogy legyőzzük mint ellenséges nemzetet, és érvényesítsük a szövetségesek érdekeit."
És a brit háborús miniszterelnök, Winston Churchill a háború alatti német ellenállás egyik képviselőjét ezzel a megjegyzéssel elégítette ki:
,,Tisztában kell lenniük azzal, hogy ez a háború nem Hitler, vagy a nemzeti szocializmus ellen folyik, hanem a német nép hatalma ellen, amelyet mindig szét akarnak verni, függetlenül attól, hogy az egy Adolf Hitler, vagy egy jezsuita pap kezében van. ,,
A német-orosz fenyegetés
Nemrég keltett figyelmet Georg Friedman, a befolyásos amerikai agytröszt Stratfor igazgatójának 2015. 4.2-i videója, amelyben megfogalmazta az USA hosszú ideje követett központi geopolitikai célját:
,,Az elmúlt száz év amerikai külpolitikájának fő érdeke, az első és a második világháború, valamint a hidegháború idején a Németország és Oroszország közötti kapcsolatra irányult . Mert egyesülve ők az az egyetlen erő, amely minket fenyegethet . Legfőbb érdekünk az, hogy biztosa vegyük, ez az eset nem következik be. (...) Az Egyesült Államok fő gondja az, hogy a német tőke és a német technológia és az orosz nyersanyag-források , valamint az orosz munkaerő egy sajátságos kombinációban fonódik össze. Ezt próbálja az USA egy évszázada megakadályozni."
Már több mint száz éve működnek együtt ezért a legfőbb érdekért a brit és amerikai elitkörök . Az amerikai gazdasági történész Guido Giacomo Preparata 2005-ben ezt következőképpen írta le egy kutatási munkájában:
,,A történet, amely ebben a könyvben van, a brit birodalom története, amely 1900. körül a fiatal Német Birodalom feltörekvő hatalmától való félelmében titokban tervet kovácsolt az eurázsiai földdarab hatalmas méretű bekerítésére. Ennek a titáni ostromnak a fő célja az volt, hogy megakadályozzon egy Németország és Oroszország közötti szövetséget: ha ez a két hatalom egy ,,ölelésben " fonódna össze, érveltek a brit őrzők, akkor abban a helyzetben lennének, hogy egy olyan erődítménnyé váljanak, amelyet erőforrások, emberek, tudás és katonai hatalom úgy vesz körül, hogy azzal a brit birodalom fennmaradó része az új évszázadban veszélybe kerül. Ezzel a korai értékeléssel vezetett be Britannia egy rendkívüli kampányt Eurázsia szétszakításához, amelybe Franciaoroszág és Oroszország, és utolsóként az Egyesült Államok is beszállt, hogy a németek ellen harcoljanak. A 20. század első felének változó eseményei szolgáltatták a gyutacsot Európa nagy megszállásának eposzában. ,,
Megszületett a szörnyű terv, hogy Németország és Oroszország szövetségét azáltal akadályozzák meg tartósan, hogy egy olyan helyzet álljon elő, amelyen keresztül nyugati segítséggel felfegyverezve, olyan egymás elleni háborúba hajtsák őket, amelyben kölcsönösen felmorzsolódnak és elpusztulnak - ez az a módszer, amelyet Friedman is ajánl az áprilisi rendezvényen, amelynek alkalmazását széleskörűen leírta.
A háború vetőmagja
Németország bekerítéséhez szükséges első felvonásnak, az első világháborúnak azzal a végjátékával zárult, amelyet az USA nagy imperialista sakkjátékba való belépése koronázott meg. Németország vereségével a nyugati célokat csak részben érték el. A versaillesi diktátum, amely Németországra elviselhetetlen szintű jóvátételi fizetést szabott ki, amelyen még maga a brit kincstár, John Maynard Keynes közgazdász is felháborodott, nem a béke alapjait fektette le, hanem tudatosan elültette azt a csírát, amelyből szükségszerűen egy második, még megsemmisítőbb háborúnak kellett kiindulnia.
Az első világháborúban Németországot nem győzték le a saját területén; a német elit , a politikai és gazdasági struktúra érintetlen maradt. Ezért a következő felvonásban elkezdődtek atok a rejtett erőfeszítések, hogy a jóvátétel, szorongás és felháborodás nyomása folytán egy radikális-reakciós rezsim jöjjön léte, amellyel közben éppen nyugati segítséggel egy radikális-szocialista diktatúra épült fel.
,,Az előre kiszámított cél abban állt, hogy az új reakciós német rezsimet egy kétfrontos háborúba vonják be (a második világháborúba) és aztán a lehetőségből profitálva Németországot egyszer s mindenkorra megsemmisítsék."
G.Preparata szerint az alapvető impulzusok Montagu Normantól, a Bank von England kormányzójától, Benjamin Strongtól, a new yorki FED kormányzójától és az ,,amerikai banki hálózat mandarinjától", J.P. Morgan & Co-tól indultak ki.
A német közvetítő Hjalmar Schacht , Montagu Normans barátja és a nemzetközi bankár testvériség amerikaiak által is nagyra becsült tagja volt, akit 1923-ban a birodalmi valuta-biztossá és a német birodalmi bank elnökévé neveztek ki. Beágyazódott a Birodalmi Bank ,,általános tanácsába", ,,amelynek tizennégy tagjának felét a szövetségesek országai delegálták". A 132 milliárd aranymárkára rúgó jóvátételi fizetés, amelyet a kivéreztetett Németországnak lehetetlen volt teljesíteni, és amihez a szövetségesek ragaszkodtak, kínálkozott kiinduló pontként. Felételezték, hogy a német gazdaság újra elindul.
Az ehhez szükséges hiteleknek azonban kizárólag anglo-amerikai hiteleknek kellett lennie, hogy a németeket tökéletes ellenőrzésük alatt tartsák. A valutareformmal összefüggésben, a birodalmi márka stabilizálásához Schacht leállította a belső hitelezést, és ezzel megnyitotta az utat a nyugati hitelek előtt, amelynek következményeként végül Németország pénzforgalmában egy csepp saját sem volt.
A jóvátétel
A new yorki Morgan bankház által kidolgozott Dawes-tervvel, amelyet a Morgan-házbeli Owen Young terve módosított, milliárdos hitelek folytak Németországba 1924-től, többnyire az USA-ból, kisebb részt Nagy-Britanniából. A hitel egy része felfújt kamatok mellett az államhoz, másrészt az iparhoz került, hogy a gazdaságot fellendítsék. Az állam a hitel némely részét infrastruktúrára fordította, a legtöbbet azonban a jóvátételre.
A jóvátétel mértékét illetően a szakértők adatai különböznek. Antony C. Sutton szerint Németország 1924. és 1931. között nagyjából 36 milliárd márka jóvátételt fizetett és kb. 33 milliárd hitelt kapott. Guido G. Preparata a hitelt 1930-ig 28 milliárd dollárra teszi,a jóvátételt pedig 10,3 milliárdra. Carrol Quigley szerint az 1924-1931. közötti hitelek összege 18,6 milliárd márka, a jóvátételt 10,5 milliárd márka volt . Minden esetben a jóvátételt messzemenően vagy teljesen hitelből finanszírozták, hogy Németország kívánatos gazdasági fejlődését megkönnyítsék.
,,Emlékezzünk arra, hogy ezt a rendszert a nemzetközi bankárok hozták létre. Más embereknek pénzének (az amerikai befektetők pénzének) kölcsönzése Németországnak, ezeknek a bankároknak nagyon nyereséges volt. Ezeknek az amerikai kölcsönöknek a segítéségével Németország újra fel tudta építeni iparát és a világ második legjobbikává tudta tenni. (...) Ezeknek a kölcsönöknek a segítségével Németország (jóvátételi-) hitelezői képesek voltak arra, hogy megfelelő áruk vagy szolgáltatások szállítása nélkül a (saját) háborús adósságaikat Angliának és az Egyesült Államoknak megfizessék. A deviza államkötvények formájában került Németországba, aztán jóvátételként tovább Olaszországba, Franciaországba és Nagy-Britanniába, és végül a háborús adósságok visszafizetéseképpen az Egyesült Államokba.
Onnan aztán, további kamatteherrel, ismét Németországba irányították - és így tovább.
,,Ami a rendszerben a gond egyedül az volt, hogy a) összedőlne, ha az Egyesült Államok megszűnne hitelezni, és b) hogy a köztes időben az adósságot csak az egyik számláról a másodikra tolnák , de senki se kerül valójában közelebb a fizetőképességhez . (...) Ezáltal igazából semmi sem volt szabályozott, de a nemzetközi bankárok a mennyben érezték magukat a díjak és jutalékok tartós bevételétől."
Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a finanszírozók időnként levették a bankárkalapjukat és helyette új kalapokat vettek fel - államférfiakként. Államférfiként dolgozták ki a Dawes- és a Young-tervet, hogy a jóvátételi fizetések ,,problémáját" megoldják, és bankánként helyezték ki a hiteleket.
A kartellek felépítése
Az anglo-amerikai pénzügyi világ műveleteinek lényeges része volt az ipari kartell-rendszer felépítése Németországban.
,,A három legnagyobb hitelt, amelyet a húszas években a Dawes-terv idején a Wall Street nemzetközi bankárai nyújtottak a német hitelfelvevőknek, három olyan német kartell kapta, amelyek néhány évvel később Hitlert és a nácikat hatalomra segítették"
Ezek voltak:
1. Az Egyesült Acélművek AG, amely a Thyssen Phönix-csoportja, a Rajnai Acélművek, valamint RajnaElba-vállalatok, Német-Luxemburgi Bánya- és Kohászati AG, a Bochumi Egyesület és a Gelsenkircheni Bányaművek-AG fúziójával keletkezett. Ez az egyesülés a német vas-, acél- és bányatársaságok nagy részét ölelte fel az alaptermelésben.
2. Az Általános Elektromos-Társaság (AEG), a világ legnagyobb elektronikai konszernje, az elektromos energiatechnikai és háztartási termékek mellett készülékeket is gyártott az elektromos fűtés, villamosok, villany- és gőzmozdonyok számára, valamint gépjárműveket is a NAG leányvállalatánál.
3. Az IG Farben amerikai leányvállalata, az Amerikai IG Chemical. Az IG Farben annak idején a világ legnagyobb vegyipari cége volt, Frankfurt am Main székhellyel, amelyhez 1916-ban a BASF, a Bayer, a Hoechst és mások is először csak lazán kapcsolódtak, majd 1925. december 2-án fuzionáltak.
Csak egy maroknyi new yorki pénzház vett részt a német jóvátétel finanszírozásában és különösen a fegyverkezés számára alapvetően szükséges ipar felépítésében.
,,Három ház - Dillon, Read&Co; Harris, Forbes&Co és a National City Company - biztosította a kötvények teljes összegének majdnem háromnegyedét és aratta a legtöbb nyereséget. ,,
A húszas évek közepétől a z IG Farben és az Egyesült Acélművek két nagy német kombinát uralta a vegyi- és az acélipar kartellrendszerét, amelyet államkötvényekből hoztak létre. Az IG Farben volt az olyan vegyi alapanyagok legnagyobb gyártója, amelyeket más vegyi üzemek is használtak , így képesek voltak arra, hogy rákényszerítsék akaratukat az egész piacra. Hasonlóan uralkodott a maga nyersvas-kapacitásával, félkész vas- és acéltermékeivel az Egyesült Acélművek, amely nagyobb volt, mint a többi összes német vas- és acélgyártó együttesen.
,,A termékek között, amelyeket az IG Farben és az Egyesült Acélművek kölcsönös együttműködéssel állítottak elő, volt kőszénkátrány és vegyi nitrogén, amelyek elsődleges jelentőséggel bírtak a robbanóanyagok vonatkozásában. ,, Így az IG Farben-leányvállalatok , amelyek robbanóanyagokat gyártottak , az olyan termékeket, mint a benzol, vagy a toluol az Egyesült Acélművektől vették, és annak robbanóanyagot gyártó leányvállalatai az IG Faben-től szerezték be a nitrogént. ,,
,,Ebben a kölcsönös együttműködés és kölcsönös függőség rendszerében gyártotta mindkét kartell, az IG Farben és az Egyesült Acélművek, a német robbanóanyagok 95%-át az 1937/38-as években, a második világháború előestéjén. Ez a termelés kapacitásánál fogva amerikai kölcsönökön keresztül épült fel és erre bizonyos mértékig az amerikai technológia tette lehetővé.
Együttműködés Rockefellerrel
Egy ipari ország számára központi jelentőséggel bír a kielégítő mennyiségű folyékony üzemanyag, amelynek igénye háború esetén csillagászati méreteket ölt. Németországnak nem voltak olajkútjai, de volt bőséges szénkészlete. Az IG Farben vegyészei kifejlesztettek egy olyan eljárást, amelyet hidrálásnak neveztek, amellyel a szenet olajjá lehetett alakítani. Az igazgatósági tag Carl Bosch vállalkozott arra, hogy megnyeri Amerika legnagyobb olaj-trösztjét, a Standard Oil-t (John D. Rockefeller tulajdona), hogy járuljon hozzá a szintetikus üzemanyag további kutatásához és fejlesztéséhez. A hidrálási eljárás Németországon kívüli külföldi használat jogáért a Standard Oil 35 millió dollárt fizetett az IG Farbennek." 1928-ban az amerikai ágazatokat az IG Chemie fogta össze és 1929-ben egyesültek American IG Chemical Company név alatt, amely az IG Farben leányvállalata lett, és ebben az IG Farben és a Standard Oil kétoldalú érdekeltségben gyártották a szintetikus olajat. Az IG Farben és a Standard Oil az IG Farbennek gyakorlatilag monolpóliumot adott a német benzingyártásra a második világháború alatt.
Nem érdektelen: az amerikai leányvállalat felügyelő bizottságában ott ,,ültek Amerika legjelentősebb ipari- és gazdasági kapitányai, mint Edsel Ford a Ford Motor Company-tól, Walter Teagle a Standard Oil és a Federal Reserve New York igazgatója, C.E. Mitchell a National City Bank és egyben a FED New York igazgatója, Paul Warburg a Federal Reserve felügyelő bizottságának elnöke és a Manhattan Bank igazgatója".
A szintetikus benzin és robbanóanyagok német gyártásának ellenőrzése, a modern hadviselés két alapvető bázisterméke, tehát a második világháború alatt két konszern, annak az IG Farben és az Egyesült Acélművek kezében voltak, amelyeket a Wall Street kölcsöneivel a Dawes-terv alatt hoztak létre. Az AEG nagy kartellje is legalább 35 millió dollár kölcsönt kapott. Legalább 30%-a a General Electric amerikai konszern tulajdonában volt, amelynek vezető alkalmazott Owen Young, szintén Morgan-bankár, áll a Young-terv mögött és aki aztán az AEG egyik külföldi igazgatója lett Németországban.
Ezen kívül amerikai katonai segélyt nyújtottak Németországnak az Opel és a Ford autógyárak, amelyek a General Motors, illetve a Ford Motor Company Detroit tulajdonában voltak. Mindkét üzem a hitleri Németország legnagyobb tankgyártója volt.
,,A nácik 1936-ban adómentességet biztosítottak az Opelnek, hogy a General Motorsnak lehetővé tegyék a termelésbővítést."
Nem volt véletlen, hogy Németországot a versaillesi szerződés keretében fokozatosan felfegyverezték.
,,Minél alaposabb és modernebb a felszerelés, annál rombolóbb a német hadsereg, annál véresebb a háború, annál hatalmasabb a szövetségesek előre látható győzelme (...) és annál radikálisabbak és tartósabbak az anglo-amerikaiak hódítások. A Dawes-terv mögött nem áll sem hazaárulás, sem kapzsiság, hanem egyedül az a távlati cél, hogy egy előre látható ellenséget erősen felfegyverezzenek, hogy azt egy (későbbi) háborús konfrontáció során ....ismét leverjék."
De ehhez még az ébredő ,, politikai álruhába bújt vallásos, antiszemita szektát (azaz az NSDAP-t) közvetlenül is támogatták, amelynek középpontjában látható volt a kellően fanatikus vezető-harsona, mintha egyfajta ,, gonosz Frankenstein lenne, akinek azonban mindig kicsit homályos volt a tudata és eredeti teremtőitől mindig függésben maradt. ,,
Az NSDAP finanszírozása
Ha egy kis őrvezető tizennégy év alatt a semmiből egy tömegmozgalmat épít fel, ,,ha egy százezer fős magánhadsereget, mint az SA, felfegyverez (az SA-nak 1924-ben 30.000, 1930-ban 80.000, 1932-ben 220.000, 1933-ban 400.000 és 1923-ben kb. 4 millió tagja volt) , kiképez és etet, és egy hatalmas propagandagépezetet, beleértve a százezres nagyrendezvényeket , finanszíroz, ha ő egy héten kétszer és később naponta ki tudja adni a Völkerischer Beobacht-t, ha ő (...) feudális pártcentrumokat vásárol, zászlók ezreit és rögtön két repülőgépet egyszerre - akkor ott a pénz patakokban folyik, vagy hatalmas adóssághegyek tornyosulnak. Hitlernél mindkét eset fennáll. Bőségesen áradt a pénz, és gyakran még sem volt elég." A források még többnyire sötétben vannak.
Köztudott, hogy Hitlert és az NSDAP -t a német iparosok már a korai húszas években is támogatták. A bökkenő azonban Antony Suttons ismeretei szerint ott van, hogy a Hitlert finanszírozó német iparosoknál nagyrészt amerikai kötődésű , tulajdonú, részesedéssel és leányvállalatokon keresztüli kötődés egyik formájával rendelkező kartelligazgatókról volt szó. Hitler pénzelői nagyrészt nem tisztán német származású cégek illetve jellegzetesen német családi vállalkozások voltak. A Thyssenen és a Kindorfon kívül főként német multinacionális cégekről volt szó - azaz az IG Farben, az AEG, a DAPAG (Német-Amerikai Petroleum AG), stb. Ezeket a multinacionális cégeket a húszas években amerikai kölcsönökkel építették fel és a harmincas években ezeknek amerikai igazgatói voltak és ezekben magas volt az amerikai résztulajdon.
A kifejezetten antiszemetika és Hitler-szimpatizáns Henry Ford , Wolfgang Zdral szerint, évi 50.000 birodalmi márkát utalt születésnapi ajándékként Hitler Kölner Bankhaus J.H. Stein-nél vezetett magánszámlájára. Nem véletlenül tüntette ki Hitler Henry Fordot a Német Sas Rend Nagykeresztjével, azzal a legmagasabb kitüntetéssel, amely külföldinek odaítélhető. A Thyssen AG-ben nem volt amerikai résztulajdon, azonban Fritz Thyssen 1931-ben az NSDAP-nek 250.000 birodalmi márka hitelt nyújtott az August-Thyssen hollandiai leányvállalatán keresztül, amely szoros pénzügyi érdekeltséggel kötődött a new yorki Harrimans családhoz, amely a Wall Street pénzügyi közösség prominens tagja volt. ,,Minden okunk meg van azt feltételezni, hogy Harrimanék tudtak arról, hogy a Thyssen támogatja a nácikat."
Az 1932-1933-as években a 30%-os amerikai résztulajdonnal bíró AGE egyik igazgatója, Friedrich Flick, 150.000 birodalmi márkát utalt közvetlenül az NSDAP-nek. 1932. májusában néhány vállalkozó Hitlerrel való híres ,,Kaiserhof találkozóján", közöttük volt az IG Farben és az amerikai IG Farben, több mint 500.000 birodalmi márka jött össze, amelyet Rudolf Hess Deutsche Bank-nál vezetett számláján helyeztek el. 1933. februárjában Hermann Göring házában gyűlt össze a német gazdaság krémje. Hjalmas Schacht ezen a helyen 1,3 millió birodalmi márkát gyűjtött be az általa létrehozott ,,Vagyonkezelői Különleges Számlán". Ebből kellett Hitler március 5-i választási kampányát finanszírozni. ,,Ebbe a választási kampány- kasszába , írja Antony Sutton, zömmel amerikai-náci-kapcsolatok fizettek be. ,,Néhány héten belül (...) nagy események egymás utáni sorozata játszódott le: neves bankárok és iparosok pénzügyi támogatása az 1933-as választáshoz, a Reichstag felgyújtása, az alkotmányosan garantált jogok eltörlése és a nemzeti szocialista párt hatalomátvétele."
Bizonyára nem véletlen, hogy a német iparosok, akik a nürnbergi bíróság előtt álltak, írja a brit- amerikai Antony Sutton ,,alig kaptak nagyobb büntetést, mint néhányat a fenekükre. Ezek után feltesszük azt a kérdést, hogy a nürnbergi pert nem Washingtonban kellett volna-e lefolytatni - néhány prominens amerikai üzletemberrel és náci üzletemberrel a vádlottak padján."

Fordította: F.E.

Forrás: http://www.geolitico.de/2015/05/01/das-geld-das-hitler-ermoeglichte/


http://emberiseg.hu/emberiseg/hitler-penze/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: együttműködéssel, energiatechnikai, külpolitikájának, szétszakításához, nagykeresztjével, robbanóanyagokat, infrastruktúrára, államférfiakként, stabilizálásához, termelésbővítést, hitelfelvevőknek, bankárkalapjukat, következőképpen, elviselhetetlen, pénzforgalmában, franciaországba, valutareformmal, felmorzsolódnak, megakadályozzon, acéltermékeivel, multinacionális, magánszámlájára, leányvállalatán, hatalomátvétele, résztulajdonnal, pártcentrumokat, magánhadsereget, leányvállalatok, rákényszerítsék, leányvállalatai, kifejlesztettek, felfegyverezték, benzingyártásra, alaptermelésben, bányatársaságok, németországnak, náci dokumentációs, brit-amerikai pénzügyi, nácik felemelkedését, amerikai erők, igazság másik, hitlerizmus egyáltalán, brit-amerikai tőke, akadémiai történetírás, második világháború, fülünkbe cseng, folyamatot pusztán, szövetségesek indítéka, városokat tűztenger, szövetségesek célja, felszabadítás céljából, szövetségesek érdekeit, Winston Churchill, Adolf Hitler, Georg Friedman, Egyesült Államok, Guido Giacomo Preparata, Német Birodalom, John Maynard Keynes, Montagu Normantól, Benjamin Strongtól, Hjalmar Schacht, Montagu Normans, Birodalmi Bank, Morgan-házbeli Owen Young, Antony, Guido, Egyesült Államoknak, Egyesült Államokba, Wall Street, Egyesült Acélművek AG, Thyssen Phönix-csoportja, Rajnai Acélművek, Német-Luxemburgi Bánya-, Kohászati AG, Bochumi Egyesület, Gelsenkircheni Bányaművek-AG, Általános Elektromos-Társaság, Amerikai IG Chemical, National City Company, Egyesült Acélművek, Egyesült Acélművektől, Együttműködés Rockefellerrel, Carl Bosch, Standard Oil-t, John, Standard Oil, American IG Chemical Company, Edsel Ford, Ford Motor Company-tól, Walter Teagle, Federal Reserve New York, National City Bank, Paul Warburg, Federal Reserve, Manhattan Bank, General Electric, Owen Young, General Motors, Ford Motor Company Detroit, General Motorsnak, Völkerischer Beobacht-t, Antony Suttons, Német-Amerikai Petroleum AG, Hitler-szimpatizáns Henry Ford, Wolfgang Zdral, Hitler Kölner Bankhaus, Hitler Henry Fordot, Német Sas Rend Nagykeresztjével, Thyssen AG-ben, Fritz Thyssen, Friedrich Flick, Rudolf Hess Deutsche Bank-nál, Hermann Göring, Hjalmas Schacht, Vagyonkezelői Különleges Számlán”, Antony Sutton,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Álom  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ébredj  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A lelki élet nem arról szól, ....  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A föld szépségéért  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Gábor Dénes gondolata  Jó éjszakát  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Esti kép  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  próbáljuk ki az őszinteséget  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  Különös!  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Zilahy Lajos gondolata  Miért nem menti meg Jézus...  Nehezen engedem  Szép estét  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Muratáj  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Esti kép  Idézetek a barátságról  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  A lelki élet nem arról szól, ....  A végzet az  Az Európai Unió is foglalkozik...  Ez a jó az alvásban.  Emberként automatikusan értéke...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Naplemente  György napra  Az elfogadásnak...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
náci dokumentációs, brit-amerikai pénzügyi, nácik felemelkedését, amerikai erők, igazság másik, hitlerizmus egyáltalán, brit-amerikai tőke, akadémiai történetírás, második világháború, fülünkbe cseng, folyamatot pusztán, szövetségesek indítéka, városokat tűztenger, szövetségesek célja, felszabadítás céljából, szövetségesek érdekeit, brit háborús, háború alatti, megjegyzéssel elégítette, nemzeti szocializmus, német-orosz fenyegetés, befolyásos amerikai, elmúlt száz, hidegháború idején, német tőke, német technológia, orosz munkaerő, sajátságos kombinációban, évszázada megakadályozni, legfőbb érdekért, amerikai gazdasági, kutatási munkájában, brit birodalom, fiatal Német, eurázsiai földdarab, titáni ostromnak, brit őrzők, helyzetben lennének, olyan erődítménnyé, korai értékeléssel, rendkívüli kampányt, németek ellen, gyutacsot Európa, szörnyű terv, olyan helyzet, áprilisi rendezvényen, háború vetőmagja, első világháborúnak, végjátékával zárult, nyugati célokat, versaillesi diktátum, brit kincstár, béke alapjait, első világháborúban, saját területén, német elit, következő felvonásban, rejtett erőfeszítések, előre kiszámított, kétfrontos háborúba, második világháborúba, lehetőségből profitálva, alapvető impulzusok, német közvetítő, nemzetközi bankár, birodalmi valuta-biztossá, német birodalmi, szövetségesek országai, kivéreztetett Németországnak, szövetségesek ragaszkodtak, német gazdaság, ehhez szükséges, németeket tökéletes, valutareformmal összefüggésben, birodalmi márka, belső hitelezést, nyugati hitelek, csepp saját, része felfújt, iparhoz került, gazdaságot fellendítsék, hitel némely, legtöbbet azonban, jóvátétel mértékét, szakértők adatai, hitelt 1930-ig, jóvátételt pedig, jóvátételt messzemenően, nemzetközi bankárok, amerikai befektetők, bankároknak nagyon, amerikai kölcsönöknek, segítéségével Németország, világ második, segítségével Németország, deviza államkötvények, háborús adósságok, gond egyedül, köztes időben, adósságot csak, egyik számláról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.